30 maart 2012
Domaine les Rizannes Louis Bernard AOP Côtes-du-Rhône 2010
En toen waren de glazen leeg, de wijn op, maar de gasten nog steeds dorstig. Het gerecht was gerookte zalm en de eerste wijn was een cru du Beaujolais. Ik wilde weer iets licht roods opentrekken, maar niet hetzelfde. Eventjes checken dus in m'n database en het werd deze Côtes du Rhône met een alcoholpercentage van slechts 12%. Gebruikte druivenrassen grenache en syrah, blendverhouding niet vermeld. De druiven hiervoor zijn biologisch geteeld en de wijn ontving het Franse Ecocert certificaat. In het glas helder, licht felrood met een lichte magenta rand. Op de stille spiegel een stalluchtje, na het walsen komt hier de geur van garrigue bij: een lichte kruidigheid in de vorm van thijm. In de smaak rood fruit, aardbei en framboos voornamelijk en ook weer die kruidigheid. Iets meer tannines dan in de cru, 2 op een schaal van 5, minder drogend ook, iets sappiger. Geschikt voor bij een lichte maaltijd, of in dit geval vette vis.
Labels:
biowijn,
blend,
land: frankrijk,
rood