20 december 2017
Antiche Terre Venete DOC Valpolicella Ripasso 2015
Bij de vinificatiemethode voor Ripasso gebruikt men de most van de gebruikte druivenschillen die over zijn na 'productie' van Amaronewijn om toe te voegen aan de most van de nog te maken Valpolicella Ripasso. Hierbij wordt er extra kleur en smaak aan de druivenschillen onttrokken en krijgt de wijn meer body. In de neus licht aards, rood fruit, fris. Klein zoetje in de aanzet, mooie zuren, iets drogend, lekker bittertje. Redelijk intense smaken van rood fruit, kersen, vanille, licht aards in de afdronk. Op dag twee is hij iets beter in balans, op de eerste dag vond ik hem wat dunnetjes. Ik denk dat deze jaargang nog een jaartje of twee rust nodig heeft. Alcohol is 13,5%, druivenrassen corvina Veronese, corvinone en rondinella, tien maanden rijping in een combinatie van Frans eikenhouten barriques en groot hout. Ik ben niet zo onder de indruk van dit exemplaar, ik heb lekkerder Ripasso's geproefd.
Labels:
blend,
land: italië,
rood