27 december 2017
Boekenhoutskloof WO Western Cape The Chocolate Block 2012
Het hoofdgerecht bestond onder meer uit een lekkere grote lap vlees, daar kon een stevige rode wijn bij. Het exemplaar dat ik de vorige keer van deze wijn opentrok was wat onsamenhangend qua smaken daarom besloot ik om 'm vandaag een paar uur van tevoren flink over te klotsen in een karaf. Een hele spannende blend van de druivenrassen syrah 70%, cabernet sauvignon 13%, grenache 10%, cinsault 6% en viognier 1%, alcohol is 14,65%, achttien maanden houtopvoeding in Frans eiken; nieuwe, tweede- en derdehands vaten. In de neus ietwat belegen, hout, zwart fruit. Alleen in de aanzet een fruitig zoetje, toch droog, mooie zuren, klein bittertje. Redelijk hoge smaakintensiteit, iets belegen, hout, rijp zwart fruit, jammy. Veel beter in balans dan de vorige keer, meer een geheel, harmonieuzer. Toch ben ik er nou nog steeds niet uit of je deze moet drinken zodra hij op de markt verschijnt of dat hij nog jaren kan blijven liggen.
Labels:
blend,
land: zuid-afrika,
rood