Het gebeurt vaak dat witte wijn op een biodynamische 'blad-dag' me wat ziltig doet overkomen. Op zich is daar niets mis mee, beter inzetbaar bij gerechten met vis, schaal- of schelpdieren denk ik dan maar. Bij het exemplaar van vandaag komt in eerste instantie het aroma van popcorn opzetten, ziltigheid. Daarna wat zonnebloemolie, maïs, het fruit blijft achterwege. In de mond ook al ziltig, mooie zuren, grassig, buxus, zonnebloemolie, een wit pepertje, een klein kruidig bitter in de afdronk. Qua mondgevoel is-ie wat romig, vettig, meer rond dan strak. Best nog een hoge smaakintensiteit voor wit en inderdaad, goed inzetbaar bij eerder genoemde gerechten. Alcohol is 12,5%, geen hout, gebruikte druivenrassen sauvignon blanc en sémillon, verhoudingen niet bekend. Morgen is het een 'fruit-dag'. Toch eens kijken of hij dan anders smaakt.
07.10.2017 Update: Er is geen smaakverschil vandaag ten opzichte van gisteren. De wijn is gewoon ziltig.