23 december 2015
Monasterio de Santa Cruz Vino Tinto 2013
Achteretiketten moet je soms met een korreltje zout nemen. Als ik die geloof dan zou dit een hele dikke, intense winterwijn moeten zijn. Dat blijkt toch effe anders. Alcohol is 14%, monastrell (mourvèdre) 70%, de rest tempranillo, slechts drie maanden houtopvoeding in Frans eiken. Helder in het glas, bleek magenta van kleur, intensiteit 2 uit 5. Op zich nog niks aan de hand, de kleur zegt weinig over de smaakintensiteit. In de neus bloemig, rood fruit, bloedsinaasappel, rode grapefruit, licht kruidig, beetje groen. Zacht in de mond, mooie zuren, bittertje, heel sappig, kakelvers rood fruit, bloedsinaasappel, rode grapefruit, licht florale tonen en zelfs een beetje aards in de afdronk. Verre van dik of zwoel maar op zich is dit geen verkeerde wijn. Hij doet me een beetje aan de Duitse Spätburgunders denken en dat lijkt me toch een compliment. Frivole lichte wijn, mooi van smaak, lichtjes gekoeld in de zomer komt-ie echter beter tot zijn recht. Verkrijgbaar bij Wijnoutlet.
Labels:
blend,
land: spanje,
rood