30 september 2020

Ottopiù Vineyards DOC Prosecco Extra Dry Sior Sandro

Niets te vieren, toch gaat er een fles sprankelwijn open, Prosecco in dit geval. Koolzuurgas gevormd door de méthode Charmat, ook wel méthode cuve close genoemd. Geen tweede gisting op fles maar in een afgesloten roestvrijstalen tank. Meestal geeft dat bij het inschenken wat grotere bubbels en de zogenaamde mousse is vrij snel weer verdwenen. In dit geval klopt dat weer helemaal. "Extra Dry" staat er op het etiket en het eerste dat ik tegenkom is een zoetje, nou, zeg maar een behoorlijk zoet. Maar ja, dat hoort wel een beetje bij Prosecco. Misschien dat ik maar eens een keer een brut nature of zero dosage moet proberen. Gelukkig geven de behoorlijk aanwezige zuren wat tegengas waardoor het mondgevoel toch nog naar strak gaat. Licht aromatisch, anijs, citroen, hooi, Venco zwart-witjes. Ingetogen smaak, citroen, groene appel, rabarber. Alcoholpercentage van 11%. Vooral dankzij de zuren blijft hij spannend, klokt lekker makkelijk weg.