16 november 2012
Jean de Moulinsart AOP Côtes-du-Rhône Primeur 2012
Ik had er geen flauw benul van dat men in de Rhône ook aan primeurwijn doet, totdat ik deze tegenkwam. Een blend van traditionele Rhône-druiven, grenache, syrah, mourvèdre en carignan, alcohol is 13%. Helder fel magenta in het glas, kleurintensiteit 2 op een schaal van 5. De neus lijkt in eerste instantie in niets af te wijken van die van de Beaujolais Nouveau: banaan, kruidkoek, perendrups, framboos. Zacht, fris en licht in de mond, heel klein tinteltje rond de tong, lekkere hoge zuren. De smaken van voornamelijk perendrups, framboos en een klein beetje speculaas. Heel licht kruidig en hij is goed mondvullend. De smaak blijft in je hele mond hangen, is niet meteen vervlogen en ook de afdronk is nog best lang te noemen. Geen complexiteit, uiteraard zou ik bijna willen zeggen. Daar draait het bij primeurwijnen ook helemaal niet om. Makkelijk, fris, fruitig.
Labels:
blend,
land: frankrijk,
primeurwijn,
rood