03 augustus 2019
Domaine Pardon & Fils AOP Fleurie 2016
Domaine Pardon. Pardon zegt u? Die naam blijft in ieder geval lekker hangen. Zoals er mensen met een stamkroeg zijn, zo hebben mijn vrouw en ik een "stamrestaurant". Eeterie 03402 te Vreeswijk is onze vertrouwde go to plek om lekker lang te tafelen in huiselijke sfeer. Immer hartelijk ontvangen door gastvrouw Virginia en chef John van Hesteren. Eerlijk (en heerlijk) eten zonder poespas. En drinken natuurlijk. De fles wijn die ik bestelde ging natuurlijk niet op in m'n eentje dus het restant mocht mee naar huis. Een zwoel aroma, rijpe kersen. Prachtig zalvend mondgevoel, mooie hoge zuren, sappig, lichtjes drogend op de tanden, ienie-mienie fruitig zoetje, klein bittertje in de finale, middellange afdronk. Redelijk intens van smaak, vooral rijpe kersen, licht aards, heel gul. Met recht een Bourgondische Beaujolais. Wat een genot! Complete trossen, macération semi-carbonique, vergisting in cement en INOX, geen hout, alcohol is 13%. Domaine Pardon hoeft zich helemaal nergens voor te verontschuldigen hoor!
Labels:
cru beaujolais,
druif: gamay,
land: frankrijk,
rood