13 november 2021

Asconi Winery Uneori Sometimes Merlot 2016

asconi-uneori-sometimes-merlot
"To face your demons" in mijn geval betekent meer wijnen drinken van de druif sauvignon blanc en van de druif merlot. Ik overdrijf een beetje voor het dramatisch effect maar een kern van waarheid zit er wel in. Als monocépage behoren die twee tot mijn minst geliefde druivenrassen. Vandaag zit er weer merlot in mijn glas, uit Moldavië dit keer. Ik dronk hem in Restaurant Eeterie 03402 te Vreeswijk in het wijnarrangement tijdens het "Wild Weekend". Een vijf-gangen menu met wild vlees. Wilde eend, fazantenpaté, hazenpeperkroket, wild zwijn-stoof en reebiefstuk passeerden de revue. Je moest geen vegetariër zijn want van alleen de garnituren zou je met honger het pand weer hebben verlaten. Bij een van de gerechten werd deze Merlot geschonken. Helder, dieprood in het glas, intensiteit 2 uit 5. Licht aromatisch, rood fruit, bessen, kersen, licht boerse tonen. In de aanzet een klein fruitig zoetje, hoge zuren, licht drogende tannines 2 uit 5, klein bittertje, lange en warme afdronk. Gemiddelde smaakintensiteit, rode bessen, rijpe zure kersen, rode grapefruit, licht aardse tonen in de finale. Dit oogstjaar is nu prima op dronk en wederom een Merlot die me weet te bekoren. Alcohol is 13,5%, geen hout, in deze uitvoering inmiddels niet meer verkrijgbaar.