Felle frambozenkleur in het glas, niet in de neus echter. Eerste snufje voordat ik wals is enorm primair, gekneusde druiven, niets anders. Na het walsen krijg ik secundair aroma van de malolactische gisting en een beetje vanille van de houtopvoeding. Nou ja, opvoeding. Na slechts één maand in een houten vat werd deze wijn alweer het nest uitgegooid. Ga jij maar op eigen benen staan! Het resulteert in een enorm jeugdige wijn waarbij het bitter van grapefruitschil je in eerste instantie overdondert. De tannines zijn redelijk aanwezig maar vallen qua stroefheid wel mee. Framboos en voornamelijk kers zijn de hoofdingrediënten. Dit is weer zo'n eerlijke wijn die niet moeilijk doet. Er is niks complex aan, zal hij ook nooit worden. Hoeft ook niet, je moet van zijn jeugd genieten. De scherpe randjes vragen wel om spijs, gekruid rood vlees kan hij wel hebben schat ik. Geen wijn voor beginners, deze moet je wel de baas kunnen. Via beterwijn voor €5,75 alcoholpercentage 13% druivenrassen: monastrell (oftewel mourvèdre) 85%, syrah 15%.
26.07.2011 Update: Fles is nu al drie dagen open en het lijkt wel alsof hij beter wordt. Het bitter is niet meer zo overheersend en de scherpe randjes verdwijnen. Jeugdig wordt volwassen in slechts drie dagen! Flink in een karaf laten klotsen dus. Lekker hoor.