20 november 2017
Remoissenet Père & Fils AOC Givry 2010
Floraal in de neus, viooltjes, licht aards, rozenbottel. Intens spannend in de mond, intrigerend, mysterieus, aards, rauwe rode biet, truffeltje, hint van de klassieke houtopvoeding, rode bessen, aardbeien, frambozen. Lage smaakintensiteit maar dat is 't 'm juist: daar gaat het niet om bij rode Bourgogne. Rode Bourgogne, lees: Pinot Noir, gaat om subtiliteit, complexiteit, laagjes. Als je dit 'begrijpt' dan weet je wat schoonheid is en dat schoonheid heel dicht onder het oppervlak en soms er wat verder onder zit. Overigens is de afdronk wel superlang. Oogstjaar 2010 van deze wijn is nog een jonkie, hij mag en kan gerust nog tien jaar langer in de wijnklimaatkast of de kelder liggen. Niet dat je zolang hoeft te wachten met deze wijn, hij is nu al smakelijk en vooral spannend. Wat een spijt dat ik nooit meer dan één fles van dezelfde wijn koop anders had ik hiervan wel een stuk of twaalf willen opslaan. Iedere twee jaar eentje openen om de ontwikkeling te volgen. Maar ja, gedane zaken... Ik heb veel wijnen in m'n voorraad waarvan ik al na één glas genoeg heb maar deze fles gaat helemaal leeg. Alcohol is 13%, verkrijgbaar bij de Sligro.
Labels:
bourgogne,
druif: pinot noir,
land: frankrijk,
rood