17 juni 2013
Finca Can Feixes Huguet Gran Reserva Cava Brut Classic 2007
Sprankelwijn als aperitief en bij het voorgerecht. Een cocktail van rivierkreeftjes met gele minitomaatjes in whisky-currysaus. Oogstjaar 2007, gebotteld in juli 2011. Een blend van de druiven parellada, macabeo (=viura) en pinot noir, alcohol is 12%, mètode tradicional, dus tweede gisting op de fles. De dode gistcellen waren in ieder geval zichtbaar toen ik de fles van horizontale ruststand naar verticale koelkast-stand verplaatste. In het glas een licht gele kleur met een oranje zweem, een behoorlijk lang aanhoudende mousse. In de neus fris, munt, groene appel maar ook duidelijk de gistcellen en toast. In de mond vol, rijp, drogend, tannines zelfs, een heel licht zoetje van Venco zwart-witjes, zuren al wat afgebouwd, een grapefruit bittertje, champignon, appel. Een complete volle wijn, goed in balans, echt heerlijk en gelukkig vonden de gasten dat ook.
Labels:
blend,
cava,
land: spanje,
sprankel