18 juni 2013
Roux Père & Fils AOC Mercurey 'La Perrière' 2007
Niet dóór het hoofdgerecht, croc au vin, maar bíj het hoofdgerecht. Krokodillenvlees is wit, het lijkt qua structuur en smaak een beetje op kip. Daar past een lichte rode wijn bij. Het werd 'dus' een Pinot Noir. Alcohol is 13%, houtopvoeding van tien maanden in Frans eiken, nieuw en tweedehands. In het glas helder lichtrood met een kleine magenta zweem. In de neus fruitig geparfumeerd, framboos, aardbei, kers. Gelukkig ook het bekende stalletje, truffel en zelfs wat thee. In de mond is het allemaal typisch Bourgogne Pinot Noir wat de klok slaat. Hoge zuren, lage tannines, een bittertje, vers rood fruit, truffel en dit alles met een redelijk hoge smaakintensiteit. Weer eens een Bourgogne om van te smullen. Gekocht tijdens de kelderrestantenopruiming bij Van Ouwerkerk te Arkel.
Labels:
bourgogne,
druif: pinot noir,
land: frankrijk,
rood