01 mei 2020

Ktima Kir-Yianni PGI Imathia 2016

Een tweede Griekse wijn op rij, dit keer een blend van de druivenrassen xinomavro 50%, merlot 30% en syrah 20%. Alcohol is 14%, tevens veertien maanden houtopvoeding in vaten van 225 en 500 liter. Mooi helder in het glas, kleurintensiteit 2 uit 5, felrood. Redelijk gesloten in de neus, hout, wat groen, rode bessen, rabarber, vanille. In de mond droog, hoge zuren, tannines 2 uit 5, iets drogend, tikje alcoholisch, gemiddelde afdronk. Geen hoge smaakintensiteit, het is vooral het alcoholgehalte dat de mond vult. Verder rode bessen, tuinbonen, teer, groene paprika. Een wat stroeve en straffe wijn, groen, hard. Op dag twee komt er gelukkig iets meer rood fruit bij en lijkt de balans zich te herstellen. Flink beluchten dus. Dit exemplaar kwam rechtstreeks uit Griekenland.