08 november 2014
Santa Cristina IGT Toscana 'Le Maestrelle' 2011
Een magnum in m'n eentje leegdrinken gaat me niet zo gemakkelijk af, ook al geef ik u misschien wel die indruk. Dit formaat fles gaat daarom meestal mee naar een diner waar in ieder geval vier personen rode wijn drinken. Zo ook dit exemplaar dat ik een keer met de 'kerstbingo' op het werk heb gewonnen. Een vegetarisch pastagerecht vraagt om stevig wit of subtiel rood. Deze rode was echter net iets te subtiel voor het toch nog vrij aromatische en smaakvol romige gerecht. Eerder een borrelwijntje. Gemaakt van 60% sangiovese, 20% merlot en 20% syrah, alcohol is 13,5%, houtopvoeding in grote foeders. Helder felrood in het glas, kleurintensiteit 2 uit 5. Weinig aromatisch, knisperend fris rood fruit, zure kers, licht animaal, walnoot, klein beetje rokerig. Een klein zoetje in de aanzet, rond, licht rauwe tannines (3 uit 5), groenig, hoge zuren, bittertje. Smaken van vers rood fruit, kers maar ook wat zwarte pruim, rokerig, tabak, hintje jodium. Beetje dunnetjes allemaal, niet al te hoge smaakintensiteit, het gerecht overstemde deze wijn waar overigens zonder spijs weinig op aan te merken valt, correct maar niets speciaals.
Labels:
blend,
land: italië,
rood