01 augustus 2013
Casella Wines Yellow Tail Shiraz 2011
Op het etiket staat het niet vermeld maar op de site kun je vinden dat deze wijn 'oak-contact' tijdens de vergisting heeft gehad. Oftewel balken of chips dus. Tussen de regels door lezen heet dat. Het is in ieder geval niet overdadig geweest want het is mooi in de wijn geïntegreerd, zo mooi zelfs dat ik geen vermoeden had van houtgebruik. Alcohol is 13,5%. In het glas diep donkerrood tot paars, kleurintensiteit 4 uit 5. Kruidig in de neus, een stalletje, fruitig, jammy, milky, rijp zwart fruit aangevuld met rood fruit, zoete kers. In de mond manifesteert dat zoetje zichzelf meteen... nou ja... zeg maar gewoon zoet. Wat zal het zijn, zes gram per liter? Net niet teveel om in ieder geval nog tot de droge wijnen te behoren. Hij bleef in ieder geval overeind bij het bitterkoekje dat ik tot me nam. Waarom heet zoiets zoets eigenlijk een bitterkoekje? Terug naar de wijn: voldoende zuren, jammy, sappig, kers, bramen. Heel toegankelijk voor iemand die van bier naar wijn overstapt.
Labels:
druif: syrah,
land: australië,
rood