18 augustus 2013
Schloss Vaux Rosé Brut 2009
Deutscher Sekt, Klassische Flaschengärung... dat zit dus wel goed. Duitse bubbelwijn van origineel Duitse druiven en vinificatie volgens de méthode Champenoise. Het is een rosé Sekt dit keer. Zou dat ook een mengsel van witte en rode wijn mogen zijn net als in Champagne? Nog even goed dat hoofdstuk doornemen voordat ik aan het examen begin. Voor deze wijn is echter maar één druivenras gebruikt en wel de Spätburgunder oftewel de pinot noir, alcohol is 12%. Bij het inschenken een heftige mousse en grote bubbels. In het glas een heldere licht oranje-zalm-achtige kleur. In de neus vers rood fruit, aardbei, kers, bessen, munt, een kleine hint van de gistcellen. Fris en fruitig in de mond maar ook vol en rijk. Mooie hoge zuren, lekker bittertje. Munt, aardbei, rode bessen, limoen, grapefruit. Erg lekker, leuk om voor je gasten als aperitief te presenteren. Voor de Nederlandse markt exclusief verkrijgbaar via Eikenvat.
Labels:
druif: pinot noir,
land: duitsland,
sprankel