14 augustus 2013
Schloss Vaux 'Cuvée Vaux' Brut 2010
Vandaag een Duitse Sekt van Schloss Vaux. Er wordt onder de verzamelnaam Sekt veel rotzooi gemaakt van voornamelijk geïmporteerde druiven maar wanneer er 'Deutscher Sekt' op het etiket staat dan weet je dat in ieder geval de druiven zelf uit Duitsland komen. Staat daar dan ook nog 'Klassische Flaschengärung' te lezen dan is hij bereid volgens de méthode Champenoise, op dezelfde manier dus als Champagne. De cuvée bestaat uit de druivenrassen pinot blanc, pinot noir en riesling, alcohol is 12%. Tijdens het inschenken een sprankelende mousse van grote bubbels. Helder, intens strogeel met een groene zweem. In de neus gisttonen, barstensvol citrusfruit, citroen, limoen, grapefruit. Ook floraal, grassig, mineralig, een hintje zonnebloemolie. Vol en rond in de mond, hoge zuren, speekselopwekkend. De typische smaak van de riesling sijpelt er duidelijk tussendoor, munt, citrusfruit, gistcellen, klein beetje vettigheid. Erg zuiver, erg strak. Voor de Nederlandse markt exclusief verkrijgbaar via Eikenvat.
Labels:
blend,
land: duitsland,
sprankel