11 mei 2018
Koncho & Co. Kakheti Aleksandrouli 2014
En weer een Georgische wijn en weer een nieuwe monocépage. Dit keer de aleksandrouli. Een autochtone zeldzame druif waar vaak licht zoete tot zoete wijn van wordt gemaakt. Ik heb echter een droge variant in m'n glas. Alcohol is 13%, houtopvoeding, onbekend hoelang en waarin precies. Helder, lichtrood, intensiteit 2 uit 5. In de neus vanille, rood fruit, framboos, aardbei, bessen, kersen maar ook rabarber en iets roestig. In de mond hoge zuren, droog, tannines 2 uit 5, iets drogend, een redelijk stevig bitter in de afdronk. Gemiddelde smaakintensiteit, rood fruit, bessen, kersen, vanille, zuurstok, een aardse toon in de finale. Puur gemaakt op het fruit, jong en fris. Gevaarlijk lekker doordrinkbaar. Verkrijgbaar bij de wijnspeciaalzaak.
Labels:
druif: aleksandrouli,
land: georgië,
rood