24 februari 2018
Chateau du Tets Rondo 2016
Bij het inschenken ontstaan minuscule bubbeltjes, pétillant zeggen de Fransen. Heerlijk in een Portugese Vinho Verde, onmisbaar in een Italiaanse Lambrusco, in een stille rode wijn van Nederlandse bodem naar mijn mening niet helemaal gewenst. Bewust laat ik hem meerdere dagen open staan, misschien moet er wat lucht bij maar ook op dag vier blijven de bubbeltjes. Is het een fout in de wijn? Ik laat het even in het midden en ga de wijn verder beoordelen. In het glas diep donkerpaars gekleurd, intensiteit 4 uit 5. Een aroma van donker fruit, rijpe kers, appelklokhuis. In de aanzet een zoetje, een tinteling rond de tong wegens het koolzuurgas, mooie zuren, tikje drogend, bitter, lengte van de afdronk korter dan gemiddeld. Smaken van rode appel, kers, walnoot, iets vegetaal, de smaakintensiteit op het mid-palet valt wat weg. Alcohol is 12%, geen hout, een blend van hoofdzakelijk rondo aangevuld met wat regent. Verkrijgbaar rechtstreeks (op afspraak) bij Chateau du Tets in Goudriaan of bij Crien en Claar in Giessenburg.
Labels:
blend,
land: nederland,
rood