Alcohol is 13,5%, vijftien tot achttien maanden rust in Frans eiken, waarvan 30% nieuw, de rest gebruikt. Het geduld kunnen opbrengen om een wijn een paar jaar te laten liggen, het geduld kunnen opbrengen om die eerste slok een paar uur uit te stellen. Beide niet gelukt. Deze wijn uit dit oogstjaar mag best nog een aantal jaar langer in de kelder blijven. Helaas kom je daar pas achter wanneer je hem opent. Als je dat dan vroeg doet is het nog steeds genieten want het is een topwijn. In eerste instantie nog wat gesloten, ik ruik hout, hout en nog eens hout. Pas na drie uur komt hij tot leven. Eerst natuurlijk een stalletje, dan kers, beetje aards. Een etmaal later gaat het rode fruit vergezeld van zwart fruit, iets snoeperigs, iets floraals (viooltjes?), typisch Bourgogne in ieder geval. Gelijk in de mond allereerst dat hout weer, dan een tijdje niets en in de lange afdronk al iets truffeligs. Drie uur later pas wordt dat middenstuk opgevuld. Kers, aardbei, hoge zuren, licht drogende tannines (3 uit 5). Na een etmaal komt daar dan nog zwart fruit bij, de wijn is nu ook beter in balans, meer een geheel in plaats van losse componenten. Je zult hem maar bestellen in een restaurant zeg. "Ik ga hem nu voor u openen, kunt u morgen terugkomen?" Ook in de ellenlange en aardse afdronk is hij wat drogend, bereid je partner maar vast voor op een nachtje gesnurk, vooral wanneer je een rugslaper bent. De volgende ochtend heb je dorst. En een adem alsof je een dood vogeltje heb ingeslikt. Die afdronk werkt nog heel lang na. Wanneer je van rode Bourgogne houdt dan is dit een heerlijk en typisch exemplaar. Genieten!