11 juni 2011
Freiherr von Schorlemer Pfalz Riesling trocken 2010
Vandaag is de laatste dag van de riesling week in Nederland, georganiseerd door het Duits Wijninstituut. Ik weet niet of u er iets van heeft gemerkt, maar behalve op internet heb ik er niets over gehoord, gezien of gelezen in de rest van de media. In 65 restaurants in Nederland werd het menu aangepast rondom de te schenken Duitse rieslings. Ook was er een prijsvraag aan verbonden. Als u dit bericht nog op tijd leest, kunt u misschien nog reserveren voor vanavond. De deelnemende restaurants vindt u HIER. Ikzelf heb er niet aan meegedaan, maar om het goed te maken bespreek ik nu dan een riesling. Verkrijgbaar bij de ALDI voor €3,49, alcoholpercentage 12%. Tijdens de SWEN2 cursus was er volgens de "meester" eigenlijk maar één kenmerk waar je op moest letten, wanneer je een riesling gaat identificeren in een blinde proeverij: de zuren. Hele hoge zuren die pas laat doorkomen, maar dan lang en strak blijven trekken aan je tong en wangen. Dat is precies wat er bij deze wijn ook gebeurt. Citroen zit niet alleen in het aroma, maar ook in de smaak. Daar houdt het helaas dan ook gelijk mee op. Iets anders zit er niet in bij deze wijn. Het zou net zo goed aangelengd citroensap met een klein beetje suikertoevoeging kunnen zijn. Als maaltijdsuggestie lees ik asperges, chinees, forel, salades, tempura (gefrituurd vlees of vis in beslag), varkensgebraad en zuurkool. Interessant om eens uit te proberen welke van die gerechten er het best bij past.
Labels:
druif: riesling,
land: duitsland,
wit