26 januari 2021
Botter Wines IGT Puglia Rosso Appassimento 2019
Zelfde vinificatiemethode, zelfde oogstjaar, zelfde alcoholpercentage. Ingedroogde druiven, 2019 en 14,5%. Tot zover de overeenkomsten vooraf vergeleken met de Franse wijn die ik gisteren beschreef. De verschillen zijn het land van herkomst, de druiven en het houtgebruik. Italië, druivenrassen merlot, negroamaro en lambrusco, onduidelijk welke lambrusco, dertig dagen in contact met hout gedurende de malolactische gisting. Dieprood tot paars in het glas. Ingetogen aroma, vooral kersen, lichte vanilletoets. In de aanzet een klein zoetje, veel lager dan bij de Fransman, flinke zuren, behoorlijke bitters ook, goede balans. Iets hoger dan gemiddelde smaakintensiteit, rijpe rode kersen, vanillemerg, zwarte bessen. Van logheid of lompheid is geen sprake, ook het alcoholpercentage lijkt bij deze Italiaan veel minder alcoholisch over te komen. Dit is gewoon een fijne doordrinker, uiteraard een allemansvriend, hij staat immers bij de PLUS.
Labels:
blend,
land: italië,
rood