16 juli 2016
Porto Lagarada Colheita 2004
De eerste zwoele zaterdagavond in de zomer is een feit. Vuurkorf aan en iets lekkers erbij tot diep in de nacht. Meestal pak ik dan iets zoets, vaak een Port, ook in dit geval. Een blend van de druivenrassen tinta roriz, tinta barroca, touriga franca en touriga nacional, vatlagering van minimaal zeven jaar, alcohol is 20%. Colheita Port is altijd een tawny uit één enkel oogstjaar. In het glas helder, licht van kleur, getaand, amber neigend naar oranje in de rand. In de neus prettig geoxideerd, boerenjongens, beetje prikkelend, vijgen, 'droog'. In de mond verre van droog, zoet maar gelukkig niet plakkerig dik, een zacht zalvend mondgevoel, mooie hoge zuren, klein bittertje, smaken van krenten, karamel, mokka, vijgen. Heerlijk. En gelukkig nog een hele zondag om uit te rusten... tot op het moment dat 'de mannen' weer zo nodig met hun hogedrukspuiten in de weer schijnen te moeten.
Labels:
blend,
land: portugal,
port,
zoet