23 februari 2016
Hammeken Cellars DO Yecla Flor del Montgó Organic Monastrell 2013
Op een biodynamische 'fruitdag' probeer ik altijd wat lekkers open te trekken. Biologisch geteelde druiven, mourvèdre genaamd in Frankrijk, van origine heet hij echter monastrell en komt uit Spanje. Alcohol is 14%, 20% van de wijn heeft vier maandjes mogen rusten in gebruikte vaten van Amerikaans en Frans eikenhout. In het glas diep granaatrood, magenta in de rand, kleurintensiteit 3 uit 5. In de neus intens fruitig, kers, kirsch. Een fluweelzacht mondgevoel, zachte tannines, hoge zuren, een zoetje, bittertje, intense smaak, sappig, een rood-fruit-explosie met kers voorop. Alles goed in balans, zelfs het relatief hoge alcoholpercentage valt niet op. Verkrijgbaar bij Gall & Gall.
Labels:
biowijn,
druif: mourvèdre,
land: spanje,
rood