Een kunststof 'kurk' kwam er uit de hals van de fles, vaak sluiten die iets te goed af, zo ook in dit geval. Behalve dat frisse, witte wijnen vaak op een
reductieve manier gemaakt worden, zo min mogelijk contact met zuurstof, zorgt zo'n plastic afsluiter ervoor dat contact met zuurstof na het bottelen tot bijna nihil wordt gereduceerd. Zo blijft je wijn wel lekker fris en fruitig maar gelijk na het openen komen er in mijn beleving regelmatig wat ongewenste geurtjes mee. Zo bleef de geur maar ook de smaak van leverkaas vooral de eerste dag nogal hangen. 'Poep' schreef ik ook nog op. In combinatie met een rode Bourgogne een compliment maar bij een witte Sauvignon Blanc in het geheel niet. Op dag twee werd het gelukkig allemaal een stuk beter. Dat wil zeggen, wanneer je van Sauvignon Blanc houdt. Ik nog steeds niet, over het algemeen gesproken. In het glas licht strogeel met een groene zweem. In de neus kattenpis, grassig, groen. In de mond droog, mooie zuren, niet gemeen strak, bittertje, rond, grassig, buxus, citroen, limoen. Correct exemplaar. Alcohol is 12,5%, geen hout, verkrijgbaar bij Deen.