12 februari 2014
Terres de Moraines AOC Madiran 2007
Slechts één keer heb ik een Madiran geproefd en beschreven op Wijn-Blog die voor de volle 100% uit tannat bestond. Dat mag volgens de regels van de AOC. Je mag 'm ook blenden. Cabernet sauvignon, cabernet franc en fer servadou zijn dan de aangewezen partners. Het exemplaar van vandaag bestaat uit tannat, cabernet sauvignon en fer servadou, lokaal pinenc genoemd, verhouding onbekend. Alcohol is 13,5%, geen houtopvoeding. Bewaarwijn bij uitstek. Zelfs na zes jaar zit hij nog heel hoog in de zuren en tannines. In het glas helder, diep donkerrood tot paars, magenta in de rand. Prikkelend in de neus, kruidig, rijp zwart fruit, animaal, leer. In de mond iets te hoge zuren, een bittertje, straffe tannines (4 uit 5), smaken van zowel rood als zwart fruit. Geen echt hoge smaakintensiteit, niet prettig doordrinkbaar, een strenge wijn. Misschien nog een jaartje of drie laten liggen.
Labels:
blend,
land: frankrijk,
rood