14 januari 2013
Château de Caladroy AOC Côtes du Roussillon Villages 'Cuvée les 2 Chapelles' 2004
Vandaag had ik al een gerecht uitgekozen dus in plaats van koken naar de wijn, werd het een passende wijn uitzoeken bij de maaltijd. Gekruide groente/gehaktbal, krieltjes uit de oven en worteltjes. Wat daar nu weer bij te drinken? Daar moet iets boers bij dacht ik, een beetje stevig mag best. Het werd deze Côtes du Roussillon Villages uit 2004. Een blend van syrah, carignan, grenache en mourvèdre, mixverhouding niet vermeld, alcohol is 14,5%. Het eerste dat opviel waren de wijnkristallen. Talrijk aan de kurk, enkele restantjes in het eerste glas. De kleur: felrood met een klein oranje randje. De neus: een beetje belegen, complex, vol, voornamelijk animaal, leer en tabak. Hij smaakte me voortreffelijk: belegen, kruidig, dropperig, behoorlijke zuren nog aanwezig, een klein zoetje, vol, alcoholisch, toch ook nog een bepaalde frisheid. Het aanwezige fruit: voornamelijk zondoorstoofde zwarte pruim. De wijn overschaduwde het gerecht nogal, iets met een lap rood vlees zou beter zijn geweest. Doet helemaal niets af aan het feit dat ik intens genoot van deze wijn.
Labels:
blend,
land: frankrijk,
rood