10 mei 2019
Cantina Cellaro DOC Sicilia Lumà Nero d'Avola 2017
Voor deze biologische wijn zijn de complete druiventrossen te drogen gelegd. De Italiaanse zon en de Afrikaanse wind 'sirocco' zorgden voor een gewichtsverlies van zo'n 15 tot 20 procent door verlies aan sap maar het resterende sap is wel meer geconcentreerd, een hogere smaakintensiteit dus. Na de fermentatie mocht de wijn nog ongeveer zes maanden in Franse eikenhouten barriques rusten. Alcohol is 13,5%. In het glas helder, kleurintensiteit 2 uit 5, magenta tot purper gekleurd. Licht aromatisch, kers, rode bessen, framboos, perendrups, zuurstok, vanille, heel fruitig. In de mond een storend zoetje, vanillemerg, veel te aanwezig. Tevens hoge zuren, nauwelijks tannines, sappig, smaakintensiteit 4 uit 5, klein bittertje. Vooral rijpe rode kersen en rode bessen. Een moderne wijn die past bij de tendens om alsmaar zoeter te consumeren. Persoonlijk schrikt dat mij wat af maar hij zal best een grote groep aanspreken. Verkrijgbaar bij de wijnspeciaalzaak.
Labels:
biowijn,
druif: nero d'avola,
land: italië,
rood