Gelegen tussen de steden Carcassonne in het westen en Narbonne in het oosten ligt de AOC Corbières. Van alle AOC's in de regio Languedoc-Roussillon is die van de Corbières qua oppervlak en productie het grootst. Voor wat betreft de productie zelfs de vierde van heel Frankrijk. Ongeveer een kwart daarvan is bestemd voor de export. Een groot gebied brengt bijna als vanzelfsprekend veel verschillende stijlen wijn voort. Rustiek en wat boers is de algemene tendens. Vandaag heb ik een biologische wijn in m'n glas. Gebruikte druivenrassen syrah 45%, carignan 30%, grenache 15% en mourvèdre 10%, de carignan heeft macération carbonique ondergaan, geen houtopvoeding, alcohol is 13,5%. Paars gekleurd, intensiteit 3 uit 5. Een fruitige neus, donker fruit, een stalletje, gebraden biefstuk ruik ik nog. In de mond ook al zo fruitig, fris, mooie zuren, zacht mondgevoel, kers, braam, "ongecompliceerd wegdrinken" schreef ik op. Bio bovendien, ik zie geen enkele reden om dit niet eens te proberen, verkrijgbaar bij de AH. Aanrader.