Het is weer eens
#CabernetDay. Trek of schroef iets open met één van de vele cabernet-varianten, met als twee meest bekende toch wel de cabernet franc en de cabernet sauvignon. Van die laatste heb ik er een in m'n glas. Ik heb er geen technische data van kunnen vinden, weet dus niet of er houtopvoeding heeft plaatsgevonden. Het aroma verraadt niets en afgaand op de smaak zou ik zeggen misschien heel kort, heel groot hout, een combinatie daarvan of een 'houttoevoeging'. Er zit iets heel subtiels in maar dat zou ook zomaar van de druif zelf kunnen komen. Karakteristieke cabernet sauvignon heeft iets van cederhout van zichzelf. De kleur is diep magenta tot paars, helder met een kleurintensiteit van 3 uit 5. Een lekkere neus. Iets stoffigs, de geur van een kleine wijnkelder, vers rood fruit, kers. In de mond een zoetje, volfruitig, rood fruit, kers, braam, sappig, rond, klein bittertje in de afdronk, smaakintensiteit 4 uit 5. Geen logge wijn, fris, makkelijk drinkbaar. Alcohol is 13%. Verkrijgbaar bij de Hema.