Kim en Johan namen dit exemplaar vanaf hun vakantieadres in het Italiaanse Toscane speciaal voor mij mee. "Wij vinden 'm lekker, eens kijken wat de 'kenner' erover te melden heeft". Sangiovese grosso heet de gebruikte druif in Toscane, daar schijnt dan ook nog een sangiovese piccolo te zijn, sangiovese voor de rest van de wereld. Het gaat ook niet om de grootte, het gaat om wat je ermee doet. Alcohol is 14%, twaalf maanden houtopvoeding in groot Slavonisch eiken. Donkerrood in het glas, oranje in de rand, kleurintensiteit 3 uit 5. Behoorlijk aromatisch, rood fruit, bloemig, fris. In de mond een zoetje, tikje belegen smaak, hout maar niet overheersend, sappig, licht kruidig, zwart fruit, kers, pruim, een beetje Port-achtig. Helemaal niet verkeerd, lekker zelfs, hooguit op de eerste dag van proeven nog wat alcoholisch, op dag twee was dat beter in balans. Prima verzoekje.