Minimaal 80% van de blend van de DOCG Chianti Classico Riserva moet bestaan uit sangiovese, de overige 20% mag worden aangevuld met canaiolo, merlot en/of cabernet sauvignon, 100% sangiovese is ook toegestaan. Minstens één jaar houtrijping vond plaats in deels groot Slavonisch eiken, deels Franse barriques, alcohol is 13,5%. In het glas helder, scharlakenrood, lichtrood in de rand, kleurintensiteit 3 uit 5. Op de stille spiegel is duidelijk de houtopvoeding te ruiken, na de eerste wals is er weinig verandering, hij is nog wat gesloten. Pas na drie kwartier komt hij wat los, minder hout nu maar voor de rest vrij neutraal van geur, bijna aromaloos. In de mond hoge zuren, het hout, sappig, drogende tannines (2 uit 5), rood fruit, peperig, zwart fruit. Dit is nou een echte eetwijn, met wat plakjes Serranoham werd de wijn een stuk vriendelijker. Nog een uur later komt er iets droppigs bij en vertoont de wijn wat meer spanning en complexiteit. Hele interessante wijn, op dit moment nog erg gesloten, minstens 6 uur van tevoren karafferen wanneer je hem nu opent maar ik zou hem zeker vijf jaar rust gunnen.