31 augustus 2022
Wijnhuis Bolgerijen Merwede Rood 2020
Dit wordt de eerste keer dat ik een rode wijn van Wijnhuis Bolgerijen ga proeven. Het is de oogst van 2020 en hij heeft maar liefst twee jaar mogen rijpen, in roestvrij staal wel te verstaan. Ik kan alvast verklappen: dat heeft 'm goed gedaan. De combinatie van de druiven regent en cabernet cortis heb ik al bij beide rosé's hiervoor besproken. Nu dus in het rood, alcoholpercentage is maar liefst 14%. Dat is voor een wijngaard in Vianen best hoog. In het glas een heldere, dieprode kleur, microscopisch kleine bubbeltjes blijven aan de glaswand plakken. De neus is veelbelovend, fruitig maar niet té, er zit een mooie rijpingstoon bij. Vooral zwart fruit voert de boventoon in het aroma, bramen, pruimen, bessen, mooi in balans. In de mond een heel klein fruitig zoetje gevolgd door fraaie hoge zuren, speekselopwekkend, tikje alcoholisch, mini-bittertje, lange en warme afdronk. Enorme smaakintensiteit, pittig rood fruit, zondoorstoofd zwart fruit. Hij doet me zowaar een beetje aan een vurige Spaanse Tempranillo denken. Prachtig dat dit (voor mij) lokale product toch zo "buitenlands aandoet", en dat bedoel ik alleen maar als compliment. Van alle zes wijnen van Wijnhuis Bolgerijen wil ik deze benoemen tot het "vlaggeschip", het paradepaardje in het assortiment. Deze wijn is echt heel goed gelukt en ik zet 'm dan ook graag bij mijn aanraders. Op warme zomerdagen wel ietsje terugkoelen in de koelkast voordat je 'm inschenkt. De wijngaard is niet heel erg groot en de opbrengsten zijn daarom laag. Eén van de redenen waarom er wordt gebotteld in halve flesjes. Op die manier kun je twee keer zoveel mensen blij maken met een flesje. De wijn is via het wijndomein zelf te verkrijgen en aankomende zaterdag 3 september te proeven op de Voorstraat in Vianen tijdens het Proef!-evenement.
Labels:
aanrader,
blend,
land: nederland,
rood
30 augustus 2022
Wijnhuis Bolgerijen Merwede Rosé 2021
Twee rosé's zitten er in het assortiment van Wijnhuis Bolgerijen. Beide bevatten dezelfde druiven van de eigen wijngaard, regent en cabernet cortis. Eén ervan heeft zestien uur schilinweking gehad en de ander tien uur. Die laatste heb ik nu in mijn glas. Op het eerste gezicht lijkt er weinig verschil tussen te zitten, de kleur is intens zalm-oranje, helder, licht pétillant. In de neus is deze iets subtieler, ingetogen rood fruit, beetje latex, hintje citrusfruit. In de mond droog, mooie hoge zuren, speekselopwekkend, klein bittertje, redelijk lang in de afdronk. Ook de smaakintensiteit is nog best hoog, ondanks dat de schilinweking minder lang was. Zo zie je maar weer, en ik zeg het wel vaker, de kleur van een rosé zegt heel weinig over de smaak en de intensiteit ervan. Dat blijkt bij deze rosé ook maar weer eens. Meer citrusfruit dan rood fruit aanwezig, citroen, grapefruit, bloedsinaasappel, ook wat aardbei en rozenbottel. Ook deze vind ik persoonlijk weer wat beter dan de "Drieheeren Selectie" rosé, beter in balans, mooiere zuren, hogere doordrinkfactor. Het alcoholpercentage is 12,7%, geen hout. Dit was de vijfde wijn van Wijnhuis Bolgerijen op rij, nog één te gaan en dat zal de rode wijn worden. Ook die is vervaardigd van de druiven regent en cabernet cortis, ik ben benieuwd. Net als de rosé die ik net heb besproken zijn de wijnen te verkrijgen via het domein zelf.
Labels:
blend,
land: nederland,
rosé
29 augustus 2022
Wijnhuis Bolgerijen Merwede Rosé Drieheeren Selectie Vat A 2021
Twee verschillende rosé's heeft Wijnhuis Bolgerijen in het assortiment. Vandaag heb ik de "Drieheeren Selectie" in m'n glas. Een blend van de lokaal geteelde druiven regent en cabernet cortis. Alcohol is 13%, geen hout. De schilinweking heeft zestien uur geduurd, het resulteert in een wat donkerder kleur dan die van de andere rosé in het assortiment die tien uur schilinweking heeft gehad. Helder, diep-oranje tot licht-rood, heel licht pétillant. Rood fruit in de neus, aardbei, kers, framboos, rozenbottel. In de mond droog, flinke zuren, klein bittertje, de afdronk heeft een gemiddelde lengte. Volle smaak, aardbei, rozenbotteljam van Roosvicee, kers, framboos, grapefruit, kleine hint thee. Dit is een behoorlijk stevige rosé met een heerlijk ruw randje, ik hou d'r wel van. Te verkrijgen via het wijndomein zelf.
Labels:
blend,
land: nederland,
rosé
28 augustus 2022
Wijnhuis Bolgerijen Merwede Wit 2021
Vandaag de witte "terroirwijn" van Wijnhuis Bolgerijen. Terroirwijn omdat de druiven allemaal van de eigen wijngaard afkomstig zijn. Johanniter, muscaris en souvignier gris. Het alcoholpercentage is 12,9%, geen hout. In het glas heel licht pétillant, helder, goudgeel met een lichte groene reflectie. In de neus fris, fruitig, citroen, hooi, gistcellen, floraal. Al opwarmend in het glas komt daar tropisch fruit bij opzetten, lychee, passiefruit, muscat. In de aanzet een heel licht fruitig zoetje, wel droog, voldoende zuren, meer filmend dan strak, een beetje vettig zelfs, iets ziltig, klein bittertje, volle afdronk. Volle smaak ook, veel tropisch fruit, lychee, iets "granigs", ik krijg de associatie met bier, hop, citroen, licht kruidig. Moest ik dit blind proeven dan zou ik neigen naar een volle Pinot Grigio uit Italië. Dit is zonder meer een gastronomische wijn, een chef-kok moet hier zijn hersenen maar even over laten kraken wat er dan bij zou passen. Ikzelf vind het redelijk moeilijk ook omdat het best nog een complexe wijn is, en dat is alleen maar positief. Van de drie witte wijnen van dit huis vind ik deze er met kop en schouders bovenuit steken maar dat is slechts mijn subjectieve mening. Echt een knappe wijn! Verkrijgbaar via het domein zelf.
Labels:
blend,
land: nederland,
wit
27 augustus 2022
Wijnhuis Bolgerijen Merwede Wit Drieheeren Selectie Vat B 2021
Wederom een "Drieheeren Selectie" van Wijnhuis Bolgerijen, dit keer de witte "Vat B". Een combinatie van de lokaal geteelde druif souvignier gris en de aangekochte druif colombard. Een van origine Franse druif die ik echter nog nooit in Nederland aangeplant heb gezien. Een interessant Nederlands-Frans onderonsje dus. Alcohol is 12,5%, geen hout. In het glas helder, mooi licht fonkelend goudgeel met een kleine groenzweem. Gemiddeld aromatisch, gele appel, hooi, citroen, floraal. In de mond droog, geen restzoet, hoge zuren, speekselopwekkend, heel licht ziltig. Redelijk intense smaak, citroen, gele appel. Heel anders dan de "Selectie Vat A", veel strakker. Ik ga hier een witvisgerecht met venkel uit de oven bij maken. Andere denkbare spijzen zijn schaal- en schelpdieren, garnalen, gefrituurde inktvisringen. Als het maar uit de zee komt, daar sluit deze wijn fantastisch bij aan. Net als alle andere wijnen van Wijnhuis Bolgerijen is deze verkrijgbaar via het domein zelf.
Labels:
blend,
land: nederland,
wit
26 augustus 2022
Wijnhuis Bolgerijen Merwede Wit Drieheeren Selectie Vat A 2021
Wijnhuis Bolgerijen maakt twee soorten witte wijnen. De zogeheten "terroirwijnen", wijnen gemaakt van druiven die ze in hun eigen wijngaard telen. En de wijnen met de toevoeging "Drieheeren Selectie" op het etiket. Dat zijn wijnen grotendeels van eigen druiven maar aangevuld met een klein percentage aangekochte druiven. Vandaag heb ik de witte "Drieheeren Selectie Vat A" in m'n glas. Johanniter, muscaris en souvignier gris van eigen stokken, aangevuld met de solaris van een collega wijnboer. De precieze mengverhoudingen zijn me niet bekend. Het alcoholpercentage is 12,8% en er heeft geen contact met of rijping in hout plaatsgevonden. In het glas helder, fonkelend licht goudgeel. In de neus is het vooral de muscaris die domineert middels de geur van de muscatdruif, muscaris stamt af van de muskateller die weer verwant is aan de muscat. Verder nog aroma's van rijpe peer, rode appel, gele honingmeloen, honing, mango, ananas, floraal. Behoorlijk complex bouquet. In de aanzet een fruitig zoetje gevolgd door hoge zuren, speekselopwekkend, licht bittertje in de finale. Het fruitig zoet zet je op het verkeerde been want de wijn op zich is wel droog te noemen. Frisse en gebalanceerde smaak, gemiddelde intensiteit, enorm fruitig, witte peer, rode appel, honing, mango, lychee, ananas. Eigenlijk vind ik het wel een goed idee om hier een Parmaham/meloen voorgerecht bij te serveren, klein drupje balsamico erover. Ik denk dat het uitstekend zal aansluiten. De wijn is verkrijgbaar via het domein zelf.
Labels:
blend,
land: nederland,
wit
23 augustus 2022
Charles Frey AOC Alsace Grand Cru Frankstein Pinot Gris 2017
Eerlijk gezegd weet ik niet wat ik moet of kan verwachten van deze witte wijn uit 2017. Het is wel een Grand Cru en vervaardigd van biodynamisch geteelde druiven dus de kwaliteit zou top moeten zijn. Maar da's de theorie, nu de praktijk nog. Ik schenk 'm gewoon in en laat de wijn zelf aan het woord. Die is heel intens strogeel in het glas, de kleur van Sauternes, helder. Gemiddeld aromatisch, regenwater, ananas, citroen, abrikoos, lychee, veel tropisch fruit. Een fluweelzacht mondgevoel, behoorlijk wat restzoet, het alcoholpercentage is toch nog 13%, licht plakkerig, speekselopwekkend, voldoende zuren, meer filmend dan strak, klein bittertje, hele lange afdronk. Subtiel houtgebruik, twaalf maanden sur lie in groot hout, deze jaargang kan zeker nog een jaar of tien in de kelder vertoeven. De smaakintensiteit is hoog, vooral tropisch fruit, ananas, abrikoos, mango, honing, lychee. Eet hier iets zoets bij om deze wijn naar het gerecht toe te trekken. Traditionele gerechten zoals foie gras of blauwe schimmelkaas zullen uitstekend combineren, vooral omdat die ook vettig en filmend qua mondgevoel zijn. Ik denk dat zelfs een vette haring hier ook nog wel bij past. "To put my money where my mouth is" ben ik er meteen op uit gegaan om wat nieuwe haring te scoren en het uit te testen. Qua structuur, vettigheid en mondgevoel is er wel een match, ik mis alleen de aansluiting in ziltigheid. Op zich toch een interessant experimentje. Overigens is op het achteretiket de mate van zoetheid af te lezen op een schaal. Die staat voor dit oogstjaar op 4 uit 5. Ik had het dus wel degelijk kunnen zien aankomen. Oogstjaar 2019 is ingeschaald op 3 uit 5, dus die zal iets minder zoet zijn. De biodynamische wijnen van Charles Frey worden in Nederland verkocht bij Brederode Wijnkopers.
Labels:
biowijn,
druif: pinot gris,
land: frankrijk,
wit
20 augustus 2022
Contarini Con-Tré Pinot Grigio Sparkling Rosé Extra Dry
Van het bedrijf Contarini heb ik eerder op Wijn-Blog twee besprekingen gedaan van Prosecco. Flessen met schroefdop, ingespoten koolzuurgas, goedkoop. Ik weet dat ze ook kwaliteits-Prosecco produceren maar die vindt zijn weg niet naar de Nederlandse supermarkten. Vandaag heb ik geen Prosecco in m'n glas maar wel een ander soort "bubbel". Spumante met een tweede vergisting volgens de méthode charmat. Dus niet op fles maar in grote tanks. Geen beschermde herkomstbenaming op het etiket dus men mag er elke druif in stoppen uit welk deel van het land dan ook. Het land is in dit geval Italië. Het land dat de naam van de gebruikte druif in populariteit heeft doen stijgen want we hebben het vaker over pinot grigio dan over pinot gris. De druif heeft zijn oorsprong echter in Frankrijk. Het is geen witte (groene) druif, het is geen rode (blauwe) druif, hij zit er precies tussenin qua schilkleur. Met voldoende schilinweking is hier dus prima rosé van te maken zonder toevoeging van blauwe druiven. Dat gebeurt dan ook regelmatig en niet alleen in Italië. Heel vaak gebruikt men dan de toevoeging "blush" op het etiket. Het exemplaar van vandaag komt bij de ALDI vandaan, alcohol is 11,5%, geen hout. Bij het inschenken een heftige mousse, kleine bubbels, parelende kettingen houden aan in het glas. Zalmroze van kleur, redelijk intens, helder. In de neus latex, aardbei, framboos, behoorlijk aromatisch, veel rood fruit. In de mond een zachte mousse, verfijnd koolzuur, heel aangenaam. In de aanzet een rood-fruitig zoetje, mooie hoge zuren, speekselopwekkend, klein bittertje, middellange afdronk. Niet al te hoge smaakintensiteit, rood fruit, rode appel, aardbei, framboos, limoen, citroen. Een subtiele rosé sprankelwijn, heel gemakkelijk, allemansvriend voor wie van rosé houdt. Niet moeilijk doen met spijs, gewoon zo drinken, op een terras, je buitenbankje in de voortuin, op het strand, bij een festival, in een bootje dobberend op het water.
Labels:
druif: pinot gris,
land: italië,
rosé,
sprankel
19 augustus 2022
Château de Jonquieres AOP Corbières Cuvée Jean Devic Grande Réserve 2015
Voor een mooie zomeravond had ik vrij "zware" winterkost op het menu staan. Stoofvlees, broccolipuree en paprika met champignons. Bij het stoofvlees zaten behoorlijk wat zoete elementen. Voor de wijn ging ik voor deze blend van syrah en garnacha (grenache noir) met een alcoholpercentage van 14%. Negen maanden rijping in nieuw Frans eikenhout. Net als oogstjaar 2005 en 2009 is 2015 een rijp en gul jaar geweest. Ik kom er echter achter dat wijnen uit deze jaren het best jong gedronken kunnen worden. Het volle potentieel van het fruit komt dan het best tot zijn recht. Ook het exemplaar van vandaag heeft op dit moment al wat rijpingstonen en de tweede dag wordt niet eens gehaald vanwege oxidatieve tonen. Heel jammer maar ik weet wel meteen waar ik aan toe ben voor wat betreft de wijnen uit 2015 die ik nog in m'n voorraad heb liggen... die moeten op. Met uitzondering van een Bordeaux, die mag nog even verder rijpen. Terug naar het exemplaar van vandaag. Dieprood van kleur, intensiteit 3 uit 5. Rijp in de neus, lichte houttoon, rijp zwart zondoorstoofd fruit, kruidig, specerijen. In de mond een heel klein zoetje, voldoende zuren, gemiddelde smaakintensiteit, middellange afdronk. Rijp zwart fruit, kruiden, specerijen. De wijn werd door het gerecht omver geblazen, bleef niet overeind in de wijn-spijs-combinatie maar daar kom je alleen proefsgewijs achter. Beter had ik eerst de wijn geproefd en daar het gerecht op afgestemd. De wijn is verkrijgbaar bij de wijnspeciaalzaak.
Labels:
blend,
land: frankrijk,
rood
12 augustus 2022
Domaine des Saumades AOC Châteauneuf-du-Pape Blanc 2016
Een bijkomend voordeel wanneer je op een proeverij wijnen staat te schenken is dat je er zelf ook even van kan proeven. Vooral de duurdere exemplaren in het assortiment trek je niet zomaar even open om alleen jezelf te plezieren maar wanneer zo'n fles toch al open is, kun je mooi even meeproeven. Dat liet ik me geen twee keer zeggen toen deze witte Châteauneuf-du-Pâpe werd uitgeschonken. Een beetje huiverig was ik omdat het een witte wijn uit het toch al gedateerde oogstjaar 2016 betrof maar na slechts één slok wist ik: "daar schaf ik zelf ook een exemplaar van aan". Nu, een jaar verder, zijn ze helaas helemaal uitverkocht maar mijn exemplaar gaat vandaag open in combinatie met een goed gekruid witvisgerecht. En omdat ik het zonde vind om deze fles helemaal voor mezelf te houden nodigde ik m'n familie uit. Deze zeldzame witte Châteauneuf-du-Pâpe bestaat uit de druivenrassen grenache blanc 50%, bourboulenc 25% en clairette 25%. Alcohol is 13,5% en rijping duurde een jaar in Frans eikenhouten barriques. In het glas redelijk intens strogeel van kleur, helder. Een gematigd aroma, gele appel, boenwas, kruidigheid, licht notig, hooi. Op een ideale temperatuur van 14 graden ingeschonken. Het mondgevoel is fluweelzacht, meer filmend dan strak, rond, voldoende zuren, een bittertje, iets alcoholisch, warme en lange afdronk. Gelukkig geen enkel spoortje van ouderdomsverschijnselen, helaas is het vandaag een biodynamische worteldag dus het fruit moet goed z'n best doen om zich te tonen. De wijn is zeer zuiver, mineralig, licht kruidig, smaken van gele appel, hooi, umami. Hij is enorm complex en geeft zeker op een dag als vandaag niet al zijn geheimen prijs maar er zitten genoeg laagjes in om te ontdekken. Voor wat het oogstjaar betreft: deze witte wijn mag best nog wat langer in de kelder vertoeven, hij kan het hebben. Dit laatste exemplaar kwam bij Brederode Wijnkopers vandaan. Welicht dat er in de toekomst weer verse exemplaren hun weg naar deze wijnimporteur weten te vinden.
Labels:
blend,
land: frankrijk,
wit
11 augustus 2022
Bodegas y Viñedos Díez-Mérito DO Jerez-Sherry Pemartín Pedro Ximénez
De druif pedro ximénez is van zichzelf wit. Wat ze er echter mee doen in het Spaanse Jerez wanneer ze er de gelijknamige Sherry van maken zorgt ervoor dat deze versterkte wijn bijna zwart van kleur en bijna ondoorzichtig wordt. Zo ook het exemplaar van vandaag. Het is alweer even geleden dat ik er eentje heb besproken op Wijn-Blog. We hadden een diner en het toetje was zwarte olijvenijs met aardbeien, slagroom en balsamico-crème. Na één hap vond ik dat daar deze Sherry bij moest. Hij sloot er prachtig bij aan. Vooral de combinatie met zwarte olijven en balsamico was hemels. Donkerbruin in het glas, intensiteit 4,5 uit 5, licht nevelig, droesem op de bodem. Intens geurend, boerenjongens, vijgen, krenten, drop, oude gerijpte balsamico. In de mond enorm plakkerig en zoet, een heel zacht mondgevoel, warm, alcoholisch, voldoende zuren maar meer filmend dan strak, ellenlange afdronk. Enorme smaakintensiteit, vijgen, boerenjongens, krenten, tutti-frutti, chocolade, appelstroop. Door z'n kakofonie aan smaken is-ie nog best complex. Om zo te drinken is-ie wat vermoeiend maar in combinatie met het dessert is het een welkome aanvulling en zorgde zelfs voor een versterking van alle smaken. Het alcoholpercentage is 15%, oxidatieve en langdurige houtopvoeding, verkrijgbaar bij de wijnspeciaalzaak.
Labels:
druif: pedro ximénez,
land: spanje,
sherry,
wit,
zoet
08 augustus 2022
Les Chanelets IGP Saint-Guilhem-Le-Désert Chardonnay 2019
"Les Bertholets" is een Chardonnay die goed verkoopt. Hij staat bij veel restaurants op de wijnkaart en is een echte vriend van de consument. Dit is Chardonnay zoals men hem het liefst heeft. Een vettig botertje, flink wat hout, tropisch fruit, lekker bombastisch en het etiket oogt ook nog eens chic. Zoals deze wijn zijn er echter heel veel die alleen minder exposure krijgen. Zo eentje heb ik nu in mijn glas. De Chardonnay van de IGP Saint-Guilhem-le-Désert wordt exclusief geïmporteerd in Nederland door Brederode Wijnkopers. Het leuke van wijn is dat hij evolueert. Elk half jaar kun je dezelfde wijn proeven maar dan is-ie toch niet hetzelfde. Ondanks dat momenteel oogstjaar 2020 wordt verkocht, heb ik oogstjaar 2019 even laten rusten tot het moment van openen... en dat is nu. En eigenlijk is-ie nu precies zoals de consument hem hebben wil. Intens strogeel gekleurd in m'n glas, helder. Prachtig bouquet, kokos, vanille, mango, kruidig. Niet te koud en zeker niet te warm inschenken. In de mond zacht, een klein fruitig zoetje, fraaie zuren, piepklein bittertje, filmend, vettig, rond, lange afdronk. Intense smaak, citroen, mango, kokos, vanille, kruidig, hooi. Zeer fraai gerijpt, gastronomisch inzetbaar maar gewoon zo ook al een feestje om te drinken. Alcohol is maar liefst 14%, houtcontact tijdens de vergisting en/of rijping. Is nu à point. Aanrader.
Labels:
aanrader,
druif: chardonnay,
land: frankrijk,
wit
05 augustus 2022
Viña Luis Felipe Edwards DO Valle de Colchagua Favoritos Reserva Cabernet Sauvignon 2018
Van de kwaliteit Reserva in de serie Favoritos nu de Cabernet Sauvignon. King Cab zoals hij ook wel liefkozend wordt genoemd. De term Reserva in Chili betekent niet automatisch dat er houtrijping heeft plaatsgevonden maar dat de druiven van een betere kwaliteit zijn doordat óf de selectie in de wijngaard bij de oogst strenger is óf doordat de percelen met de druivenstokken een gunstige ligging hebben waardoor er een betere en gelijkmatige rijping kan plaatsvinden. Luis Felipe Edwards heeft ruim tweeduizend hectare wijngaard tot zijn beschikking waarvan het overgrote gedeelte in eigen bezit is. Hiermee staan ze in de top vijf van grootste wijnbedrijven in Chili. Export bedraagt vele miljoenen flessen waarbij iedere speler op de markt zijn eigen identiteit wil hebben wat resulteert in heel veel verschillende etiketten. Soms is een oogstjaar zo uitzonderlijk goed dat er eigenlijk niet eens "classic" of instapkwaliteit gemaakt kan worden. Je krijgt dan Reserva kwaliteit voor de prijs van "classic". Maar sssst! Niet verder vertellen hoor! Uiteraard maakt Luis Felipe Edwards ook zogenaamde "flagship"-wijn(en). Uitzonderlijke wijn, complex en van hoge kwaliteit. Die vind je dus niet in de supermarkt. Daar heb ik er ook één van in mijn kelder liggen maar die hoeft voorlopig nog even niet open. Terug naar deze Cabernet Sauvignon, alcohol is maar liefst 14%, geen hout. In het glas helder, diep magenta tot paars, kleurintensiteit 4 uit 5. Gemiddeld aromatisch, zwoel zwart fruit, kersen, pruimen, kruidig, iets prikkend hoog in de neus, hintje eucalyptus, mosterd zelfs (eerste keer dat ik dat ervaar). In de mond zacht, een klein fruitig zoetje gevolgd door hoog zuur, sappig, nauwelijks tannines aanwezig, klein bittertje, warme en lange afdronk. Hele hoge smaakintensiteit, rijpe kersen, pruimen, droppig, kruidig, weer die mosterd, zwarte peper, kerrie (ook nieuw). Totaal anders dan Europese Cabernet Sauvignon over het algemeen gesproken. Die hebben vaak wat tonen van groene paprika en cederhout (sigarenkistje), ook wat rauwer en stroever soms. In Chili zijn er eigenlijk nooit slechte jaren dus rijpen de druiven daar beter en gelijkmatiger. Dat resulteert in wijnen die zeer toegankelijk zijn, rijper en ronder dan de Europese versies. Wederom: heel generaliserend gesproken. Ondanks dat deze wijn een crowdpleaser is, een zogeheten allemansvriend, zit er toch een redelijk hoge mate van complexiteit in. Ook blijft hij zich ontwikkelen in het glas. Een uur na de eerste slok is de smaak nog steeds aan het evolueren. Een teken van complexiteit. En dat voor een schamele zes euro (op een cent na) bij de Boon's Markt. Overigens te koop in meerdere supermarkten die zijn aangesloten bij de Superunie. Dat zijn onder meer: Dirk van den Broek, Plus, Deen, Hoogvliet, Boni, Spar, Coop, Poiesz, Vomar, Jan Linders en nog een aantal. Ook deze komt weer bij mijn aanraders.
Labels:
aanrader,
druif: cabernet sauvignon,
land: chili,
rood
Abonneren op:
Posts (Atom)