29 februari 2020
Abdijwijn Rolduc Regent 2018
Op vakantie in Abdij Rolduc te Kerkrade mocht ik het lokaal gebrouwen abdijbier graag en regelmatig proeven maar goed verstopt in de tuinen van de abdij is er ook een wijngaard waar de druif regent geteeld wordt. Daar maken ze dan weer wijn van. Een fles van oogstjaar 2018 nam ik mee naar huis. In het glas een felle magenta kleur, intensiteit 3 uit 5. In de neus veel rood en zwart fruit, vooral kersen, ook een aanwezige rokerige toon. Ik vermoed dat het hout waarin deze wijn heeft gerust nieuw was en/of behoorlijk getoast. In de mond droog, hoge zuren, alcohol is 13,5%, goede balans, middellange afdronk. Gemiddelde smaakintensiteit, rijpe kersen, houtskool, koffie, leer, grafiet. Best nog wel wat complexiteit, dit is geen slobberwijntje. Komt een beetje Loire-Cabernet-Franc-achtig over. Maar dan zwaarder. Zoiets. Verkrijgbaar in de Abdij zelf.
Labels:
druif: regent,
land: nederland,
rood