19 november 2015
Pascal Clément AOP Beaujolais 'Beau!' 2013
De derde donderdag in november, de Beaujolais Primeur wordt vrijgegeven voor de verkoop. Ik pak nog even een fles uit m'n voorraad, geen primeur, geen nouveau maar wel een Beaujolais. De simpelste appellatie uit de regio. Niet gemaakt om lang te bewaren, fris en fruitig en bedoeld om jong en licht gekoeld gedronken te worden. Niet over-analyseren maar gewoon ongecompliceerd wegklokken. Alcohol is 12%, (uiteraard) geen hout, macération carbonique of semi-carbonique is de gehanteerde vinificatie-methode. Het basismateriaal is natuurlijk de gamay. In het glas helder, rood, magenta in de rand. Een weinig aromatische neus, fris, rood fruit, framboos. In de mond fris, mooie zuren, vers rood fruit, kers, aardbei, framboos, sappig, lichtvoetig zonder nou overdreven simpel te zijn. Wat ik zeg: niet over-analyseren, lekker wegklokken. Verkrijgbaar bij de HEMA.
Labels:
druif: gamay,
land: frankrijk,
rood