25 maart 2013
Moulin de La Lagune AOC Haut-Médoc 1998
Kelderrestanten kopen is voor eigen risico. Je kunt niet van tevoren proeven en er geldt geen garantie. Als je hem gewoon niet lekker vindt of er is iets mis mee: pindakaas! Zo ook met dit exemplaar. Alcohol is 13%, houtopvoeding van twaalf maanden waarvan 30% tot 40% nieuw Frans eiken, linkeroever bordeaux-blend dus cabernet sauvignon gedomineerd, aangevuld met merlot en petit verdot. En tot zover ga ik met het beschrijven ervan want hij had 'kurk'. In de neus nog niet zo overduidelijk, in de mond ook nog subtiel. Iemand met minder proefervaring zou hem waarschijnlijk nog gedronken hebben maar ik kon er niet omheen. De bacterie of schimmel verantwoordelijk voor wat we in de volksmond 'kurk' noemen, zorgde voor een muffe smaak, natte krant, oud kasteel, zwembroek in twee weken vergeten sporttas in de hoek van je kamer. Jammer maar helaas.
Labels:
blend,
bordeaux,
kurk,
land: frankrijk,
rood