04 oktober 2024
Weingut Motzenbäcker Deidesheim Deutscher Sekt Brut Nature
Een Duitse Sekt van voornamelijk pinot blanc (Weißburgunder) aangevuld met wat sauvignon blanc, biologisch geteelde druiven, alcohol is 12,5%, geen hout, tweede gisting op fles net zoals champagne. In m'n glas helder, fonkelend, licht goud-geel, kortstondige mousse, lang aanhoudende bubbelkettingen. Aromatisch, fris, anijs, witte peer, citroen, gistcellen, venkel. Zacht tintelend in de mond, droog, fijne en precieze zuren, strak, klein bittertje, lange afdronk. Geconcentreerde smaak, citroen, limoen, lychee, gistcellen, iets notig, mineralig. Van de typische eigenschappen van de sauvignon blanc merk je niets, het zal echt een klein percentage zijn. Gevaarlijk goed doordrinkbaar, dit klokt veel te makkelijk weg. Maar het mag, vandaag vieren we dierendag... ik heb helemaal geen excuus nodig. Dit is ook voor gewoon doordeweeks een lekkere "bubbel" en toch ook nog redelijk complex. Heer-Luk!
Labels:
biowijn,
blend,
land: duitsland,
sprankel,
wit