17 december 2019

Medea Teran 2018

Het heeft even geduurd maar eindelijk heb ik weer een monocépage in m'n glas van een tot dusver onbekende druif voor me. Dit keer de Italiaanse terrano, in het Kroatische gedeelte van Istrië beter bekend als teran. Wijnboutique Barrels To Bottles in Rotterdam was er op de social media mee aan het pochen en daar ben ik uiteraard gevoelig voor. Zó verkoop je dus wijn! Alcohol is 12,5%, geen hout. In het glas komt de fel paarse kleur bijna overeen met die van het etiket. Veel fruit in de neus, rode kersen, zwarte kersen, iets zwoel. Zacht mondgevoel, in de aanzet een klein zoetje, gevolgd door speekselopwekkende hoge zuren, heel sappig, klein bittertje, langer dan gemiddelde afdronk. Gemiddeld intense smaak, rijp kersenfruit, rood en zwart, heel licht aards toontje. Hubrecht Duijker maakte de vergelijking met een Beaujolais, daar kan ik volledig in meegaan, een Cru du Beaujolais dan wel te verstaan. De Brouilly van Château Thivin uit 2015 doet me aan deze Medea Teran denken en vice versa. Fruitbommetje.