23 april 2017
Vino Nuevo de Tinaja DO Montilla-Moriles La Primilla Sierra de Montilla
In het glas een redelijk intense kleur goud-geel. Het aroma is er nauwelijks, dat wat doorkomt is licht notig, een beetje Velpon, honing en een heel klein beetje oxidatief op een mooie manier. In de mond een klein alcoholisch zoetje, ik kan me niet voorstellen dat het restzoet betreft bij een alcoholpercentage van 14,5%. Wederom iets licht oxidatiefs op de goede manier, een beetje notig, klein bittertje, voldoende zuren, beetje branderig en prikkelend op de tong en tandvlees. Behalve een lichte honingsmaak komt er weinig anders door, de smaakintensiteit is laag. Door het hoge alcoholpercentage is de balans er niet helemaal. Het jonge kruidige kaasje erbij maakt het allemaal wat beter. Gebruikte druivenrassen pedro ximenez 80% en montepil 20%, geen houtopvoeding maar lagering in amfora's met een laagje flor. Je weet dat je iets speciaals aan het proeven bent maar het komt er niet helemaal uit. Verkrijgbaar bij De Proeftafel te Zeist.
Labels:
blend,
land: spanje,
wit