Peter Flemming Estates bestaat niet, het is een verzonnen naam. Het sap, of misschien zelfs geconcentreerde most, komt vanuit Californië in bulk naar Nederland en hier vindt de botteling plaats. Alcohol is 13,5%, volgens het achteretiket komt de smaak en geur van vanille voor, geen vermelding echter van houtopvoeding dus het zal één of andere toevoeging moeten zijn, balken, snippers, poeder. In het glas rood met een magenta rand, kleurintensiteit 2 uit 5, kleine luchtbelletjes komen omhoog en blijven sporadisch terugkomen. Reactie met zuurstof? Spontane tweede vergisting? In de neus zwoel, zwart fruit, licht animaal, beetje rokerig. Helaas ook iets scherps en prikkelends hoog in de neus, teveel sulfietgebruik wellicht. In de mond een zoetje, een rond en zacht mondgevoel gevolgd door zeer scherpe hoge zuren, sappig. Smaken van rood tot zwart fruit, bessen, kersen, klein beetje vanille. De wijn prikkelt, niet in positieve zin, is erg branderig in de keelholte. Totale disbalans hierdoor. Wanneer je er niet gevoelig voor bent of het gewoonweg niet proeft, valt de wijn nog best mee maar volgens mij heb ik hier met een typische 'fabriekswijn' te maken. Gedokterd, in elkaar gezet, gefabriceerd... en niet best ook. Verkrijgbaar bij
Wijnvoordeel.