(advertorial)
In 1999 werd Wijnvoordeel opgericht in Nederland en in de afgelopen jaren heeft Wijnvoordeel de Nederlandse wijnmarkt op zijn grondvesten doen schudden. Incidenteel werd ook wel eens een wijn in België afgeleverd, maar nog niet structureel. Naar aanleiding van de talloze aanvragen van Belgische klanten, werd begin 2008 de Belgische vestiging in Kortenberg opgericht en www.wijnvoordeel.be was een feit.
Inmiddels is Wijnvoordeel België al weer jaren actief en vele wijnliefhebbers genieten al van de fantastische wijnselectie. Niet langer te veel betalen voor topwijnen, maar simpelweg prachtige wijnen, champagne of prosecco aankopen tegen zeer scherpe prijzen.
Geestelijk vader van het succes is ondernemer René Tulner. Hij was gek op wijn en zag in de jaren negentig de opmars van internet. Eén plus één was twee en in 1999 startte hij zijn bedrijf, Wijnvoordeel, dat in Nederland al snel uitgroeide tot een populaire aanbieder van wijn via internet. In 2003 benaderde de Baarsma-groep hem om samen te werken: ‘jij kunt goed verkopen, wij kunnen goed inkopen’. En dat was de start van een ware opmars én de internationale lancering van Wijnvoordeel.
In 2007 werd een succesvolle pilot in Duitsland uitgevoerd en het jaar erna volgde de sprong naar Frankrijk. “Daar waren ze in Frankrijk niet allemaal blij mee, nee,” vertelt international business development manager Jacco Oosterhof. “Nogal wat Franse supermarkten en wijnhandelaren zagen ons als buitenlanders die onder hun duiven gingen schieten. En na drie maanden stonden de Franse fraudeautoriteiten al op de stoep. Die konden niet geloven dat we wijn zó goedkoop konden aanbieden als we deden.” Oosterhof liet de boeken zien, de fraudespeurders vertrokken weer en Wijnvoordeel ontdekte een gat in de markt. “We begonnen in 2008 in Frankrijk en verkochten dat jaar 80.000 flessen wijn. Het jaar erna waren het er al 125.000 en dit jaar rekenen we op zeker 165.000 flessen.” Ondertussen werd ook de stap naar België gemaakt.
Inmiddels is Wijnvoordeel actief in 6 landen. Behalve in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk, wordt er ook in Engeland en Denemarken aan de weg getimmerd.