
Ik citeer even wat ik over deze druif vind op The Wine Info Site:
"Een kleine doffe donkerblauwe druif met een dikke schil. Het sap is zeer aromatisch. In een typische Cabernet Sauvignon ruikt en proeft u naast zwarte bessen ook groene paprika, pure chocolade en munt. In de geur speciaal viooltjes, cederhout (sigarenkistjes) en potloodslijpsel. De druif heeft één van de hoogste pit-vruchtvlees verhoudingen: 1 op 12. Pitten zijn, naast de schil, de belangrijkste tanninebron van wijn. Door zijn tannine is deze druif zeer geschikt om op eikenhouten vaten te rijpen. Dat maakt de stroeve tannine zacht en soepel. Als deze druif in een te koel klimaat groeit nijgen de wijnen naar onrijpheid en zijn wat dun. Een te warm klimaat maakt de wijn wat vlak en geeft een indruk van gestoofd fruit in de geur en smaak." Einde citaat. Mijn bevindingen had ik genoteerd, voordat ik bovenstaande info had opgezocht. Ik vind dat ik er dan niet ver naast zit, al zeg ik het zelf. Ja, misschien krijg ik er ooit nog wel eens een neus voor. Mijn eindconclusie overigens, voor wat betreft deze wijn: prikkelend en lekker complex!