17 mei 2014

Taste of Amsterdam 2014


Behalve dat men in groten getale naar het Amstelpark is getogen vallen me nog twee dingen op: iedereen is veel meer relaxed wanneer de zon schijnt en jongemannen hebben tegenwoordig volle baarden, dat is hip.

Het is alweer de zesde editie van het jaarlijkse proef-evenement Taste of Amsterdam, tijd voor mij om er ook eens een kijkje te gaan nemen. Een soort festival waar, behalve veel DJ's die hun Pioneers en/of Technics draaitafels bespelen, heel veel is te proeven, in vaste en vloeibare vorm. De munteenheid is de Florijn. Muntjes die je op verschillende plaatsen kunt wisselen tegen euro's en waarmee je gerechten en dranken afrekent. Overigens worden er ook talloze gratis samples aangeboden. Er is een grote tent waar kookshows worden gegeven, Masterchef Holland juryleden Alain Caron en Julius Jaspers zijn onder andere aanwezig om het publiek op te zwepen. Kookworkshops, een BBQ-contest, het groente-behendigheidsspel voor de kids, signature-gerechten van sterren- en toprestaurants, oesterbar, eten en drinken... heel veel eten en drinken. Op FaceBook heb ik een foto-impressie geplaatst.


Zelf woonde ik nog een wijn-spijs-presentatie bij. Wijnen kwamen van het Chileense wijnhuis Casa Silva en drie bijpassende gerechten werden verzorgd door de chef van restaurant Nomads. De combinaties waren zeer geslaagd. De presentatie was in handen van de bevlogen sommelier Edwin Raben, naast lekker en leuk was het ook nog eens heel leerzaam.