Ook tipten we het onderwerp 'smaakdatabank' nog even aan. Om te kunnen weten of iets lekker is en/of kwalitatief goed zul je een groot referentiekader moeten opbouwen. Zo vond ik in 2008, toen ik net werd 'ontmaagd' als wijndrinker, makkelijke slobberwijnen van krap twee euro per fles heerlijk. Nu, zeven jaar later, enkele opleidingen, cursussen en veel proefervaring rijker, moet ik er niet meer aan denken om diezelfde wijnen van toen te drinken. Technisch goed gemaakt maar zielloos, eenheidsworst, enkelvoudig, lopende-bandwijn, reageerbuiswijn. Daarvoor dient mijn Wijn-Blog dan ook, mijn persoonlijke proefnotities van alle wijnen die ik in m'n glas krijg. Daarmee bouw ik verder aan mijn persoonlijke smaakdatabank en weet wat ik voortaan links wil laten liggen. Het huiswerk voor de volgende les is weer spijs-wijn georiënteerd. Een complete menukaart met in totaal 17 gerechten moeten worden voorzien van evenzoveel passende wijnen. Een uitdaging.
18 mei 2015
De Echoput: cursus Wijn-Spijs lesdag 4
Ook tipten we het onderwerp 'smaakdatabank' nog even aan. Om te kunnen weten of iets lekker is en/of kwalitatief goed zul je een groot referentiekader moeten opbouwen. Zo vond ik in 2008, toen ik net werd 'ontmaagd' als wijndrinker, makkelijke slobberwijnen van krap twee euro per fles heerlijk. Nu, zeven jaar later, enkele opleidingen, cursussen en veel proefervaring rijker, moet ik er niet meer aan denken om diezelfde wijnen van toen te drinken. Technisch goed gemaakt maar zielloos, eenheidsworst, enkelvoudig, lopende-bandwijn, reageerbuiswijn. Daarvoor dient mijn Wijn-Blog dan ook, mijn persoonlijke proefnotities van alle wijnen die ik in m'n glas krijg. Daarmee bouw ik verder aan mijn persoonlijke smaakdatabank en weet wat ik voortaan links wil laten liggen. Het huiswerk voor de volgende les is weer spijs-wijn georiënteerd. Een complete menukaart met in totaal 17 gerechten moeten worden voorzien van evenzoveel passende wijnen. Een uitdaging.
Labels:
diversen,
gastronomie,
wijnacademie