25 februari 2011

Persbericht: De Nederlandse Wijnwinkel

Het volgende persbericht bereikte mijn mailbox:

Nederlandse wijn heeft eigen winkel.

Eerste online winkel in Nederlandse wijn ‘opent haar deuren’

Utrecht – De eerste online winkel met een breed assortiment Nederlandse wijnen is open. De Nederlandse Wijnwinkel is een logisch gevolg van de toenemende kwaliteit van en waardering voor Nederlandse wijn. Het assortiment omvat nu zo’n 20 speciaal geselecteerde wijnen en zal nog voor de zomer worden uitgebreid naar ongeveer 35 witte, rosé en rode wijnen. Bijzonder is dat elke wijn per fles is te selecteren en zo een eigen doos met zes verschillende Nederlandse wijnen te bestellen is. “Nederlandse wijn heeft nog niet altijd de bekendheid en het kwaliteitsbeeld dat andere wijnen wel hebben. Daarom biedt De Nederlandse Wijnwinkel de gelegenheid om zes verschillende wijnen te bestellen in één doos”. Alle aangeboden wijndomeinen werden vooraf bezocht en de huidige collectie werd geselecteerd door professionele wijnproevers in samenwerking met initiatiefnemer Joris van Zoelen. De Nederlandse Wijnwinkel is sinds januari 2011 online op www.denederlandsewijnwinkel.nl.

“Als je Nederlandse wijnen wil proeven heb je nu twee keuzes: óf je bezoekt elke wijnmaker afzonderlijk (doe dat vooral: het is ontzettend leuk!) óf je struint verschillende speciaalzaken af om een paar mooie wijnen te kopen. In De Nederlandse Wijnwinkel kun je op je gemak een selectie maken en die snel en eenvoudig thuis laten bezorgen”.

De Nederlandse wijnen die verkrijgbaar zijn in De Nederlandse Wijnwinkel werden geselecteerd aan de hand van een aantal criteria. De belangrijkste daarvan is dat de wijnmaker serieus en ambitieus bezig is met wijnmaken op een redelijke schaal. Alle wijnmakers zijn bezocht door initiatiefnemer Joris van Zoelen om te beoordelen of zowel de kwaliteit als de leverbetrouwbaarheid goed zijn. In totaal werden 68 Nederlandse wijnen gekozen voor een professionele proeverij waarbij kenners Ron Andes (Voorzitter SlijtersUnie), Louis Jansen (Proefschrift), Mick van Oppenraaij en Hans Meijs (beiden Vinos) samen met Joris van Zoelen alle wijnen proefden en beoordeelden. Het resultaat is een selectie van zo’n 35 wijnen die wordt opgenomen in De Nederlandse Wijnwinkel. Sinds januari 2011 is een deel van de wijnen van de volgende wijnhuizen al te bestellen: De Apostelhoeve, Hoeve Nekum, Wijngoed Thorn, Wijngoed Fromberg, De Linie, Dassemus en De Wijngaardsberg. Op korte termijn volgen meer wijnen uit Zeeland, Gelderland en Overijssel.

De Nederlandse Wijnwinkel ontstond als ludiek idee om Nederlandse wijnen een extra steuntje in de rug te geven. Inmiddels is het een professionele webwinkel waar geïnteresseerden meer te weten kunnen komen over Nederlandse wijn. De plannen van De Nederlandse Wijnwinkel strekken zich uit tot het bieden van inspirerende informatie over Nederlandse wijn tot het snel en makkelijk leveren aan particulieren. Ook het boeken van een professioneel geleide proeverij is mogelijk.

Einde persbericht.

Bezoek de site voor meer informatie.