25 september 2016

Wijnwandeling Utrecht 2016

Stadse wijn-spijs-wandelingen zijn inmiddels wel bekend. Bij diverse deelnemers in de Horeca krijg je dan een hapje en een bijpassende wijn. Wijncafé Lefebvre in Utrecht bedacht iets anders. Nog steeds wijnen in combinatie met hapjes, echter niet in de Horeca maar in winkels in de binnenstad die misschien wat minder bekend zijn. Kleine ondernemers met speciale zaken. Als je niet weet wat er zich achter de gevel bevindt zou je er wellicht nooit binnenstappen maar nu werd je als deelnemer aan de Wijnwandeling Utrecht "gedwongen" om een voet over de drempel te zetten.


In totaal deden er vijftien winkels mee en bij elke ondernemer kreeg je een stempel op je 'strippenkaart'. De volle strippenkaart kon je bij het start- en tevens eindpunt weer inleveren in ruil voor een goodiebag. Bij iedere zaak kreeg je ook nog eens een hapje. De bedoeling was dat er ook enkele wijnen geschonken zouden worden maar een of andere jaloerse ondernemer had daar op het laatste moment een stokje voor gestoken waardoor er niet op tijd een vergunning voor kon worden afgegeven. Dat werd heel vindingrijk opgelost door bonnetjes te verstrekken waarmee je in diverse Horecagelegenheden je glas kon laten vullen.


Desondanks was men in de opzet zeer geslaagd. Niet alleen kwam ik in zaken waarvan ik het bestaan niet wist maar ook kon ik prachtige kiekjes van ons o, zo mooie stadje maken. Trapje op, trapje af, kruip door, sluip door en ik kwam weer bij een verborgen binnenplaats of een raam van waaruit een uniek plaatje was te trekken. Het was ook nog eens prachtig weer en alle kaarten waren uitverkocht. Er werden zelfs nog kaarten verhandeld op het allerlaatste moment. Uitstekend georganiseerd door Wijncafé Lefebvre in samenwerking met ondernemersvereniging Stadhuiskwartier en Centrum Management Utrecht. Meer foto's kun je vinden op m'n Facebook-pagina.