19 april 2018

Karabunar Winery Bulgarian Heritage Dimyat 2015

Wijn-Blog's monocépage nummer 191; de dimyat. Zijn oorsprong ligt in de Balkan, Bulgarije is de meest voor de hand liggende kandidaat (bron: Wine Grapes). Alcohol is 13%. Deze wijn heeft geen hout gezien, laat dat duidelijk zijn. Er is slechts één website die ongefundeerd beweert van wel, alle andere zeggen juist specifiek van niet. In de 'druifbijbel' is te lezen dat wijn van deze druif geurt en smaakt naar vanille, hout is daar dus niet debet aan. Die vanille zit inderdaad in de geur, alsmede groene appel, zonnebloemolie, gisttonen. Fris aroma, licht pétillant in het glas. In de mond droog, speekselopwekkend, mooie zuren, iets drogend op de tanden, klein kruidig bittertje in de afdronk. Iets gerijpt, gisttonen, zonnebloemolie, limoen, vanille. Door die vanille-toon werd ik even compleet op het verkeerde been gezet. Speurend op het internet kwam ik toch echt tot de conclusie dat er geen hout is gebruikt. Leuke instinker voor bij een blind-proeverij. Verkrijgbaar bij de wijnspeciaalzaak.