13 november 2014

#TempranilloDay Win 0.0 Red Tempranillo dealcoholized

Bij wijze van grapje een keer deze gedealcoholiseerde Tempranillo gekocht om open te trekken op International #TempranilloDay. Er aan toegevoegd is dan nog druivensap, E-330 citraat, E-220 zwaveldioxide, E-211 natriumbenzonaat en E-202 kaliumsorbaat. Klinkt gezond, niet? Allemaal additieven bedoeld om het product langer houdbaar te maken, het zou verder niets aan de smaak moeten veranderen. In het glas een vrij normale kleur voor wijn, donkerrood, magenta in de rand. Er vormen zich minuscule bubbeltjes aan het oppervlak. In de neus winegums, druivensap, een zoete, weeïge geur. In de mond hoge zuren, een zoetje, qua smaak vrij dunnetjes, winegums en rood druivensap. Een totaal nutteloos product dit. Het maken van een pak druivensap is volgens mij goedkoper, minder milieubelastend en het smaakt precies eender. De eigenschappen van de tempranillo-druif zoals ik die ken van echte wijn vind je hierin niet terug.