07 oktober 2014

The Haciendas Company: Hacienda Zorita Wine Hotel en Villas


Waar ik gisteren eindigde pak ik vandaag de draad weer heel eventjes op; Hacienda Zorita. Een voormalig klooster van de Dominicaanse Fraters, die al sinds 1366 hier wijn maakten, waar in 1485 Christopher Columbus nog enkele maanden verbleef om in Salamanca fondsen te werven voor zijn alternatieve route naar Indië. Men kent het resultaat daarvan: per ongeluk ontdekte hij Amerika. Eind negentiende eeuw werd het estate vrijwel compleet verwoest door brand, alleen de muren stonden min of meer nog overeind. Tot het jaar 2000 is er niets aan de ruïne gedaan en werd het gekocht door wat nu The Haciendas Company heet. Die heeft het volledig gerestaureerd en omgetoverd tot hotel. Het hoofdgebouw is immens groot en voorzien van 23 ruime kamers, diverse lounge-area's, het restaurant en de wijnbar.


In het trappenhuis boven de bar zit een deur die leidt naar de Bodega waar ongeveer 1500 vaten wijn liggen opgeslagen. Tweeëndertig daarvan zijn bestemd voor het paradepaardje: de Single Vineyard Magister. Buiten bevinden zich nog 17 geschakelde villa's met privé-tuin en de oude kapel als middelpunt waar religieuze objecten en documenten bewaard worden. In de oude watermolen is de spa gevestigd. Hier kun je desgewenst een massage krijgen of therapeutisch badderen in druivenschillen. Een overnachting hier is inclusief ontbijt en een 'slow-tasting' met drie verschillende wijnen, twee soorten olijfolie en twee soorten kaas. Neem het woordje 'slow' niet te licht. Onthaasten is hier het magische woord, harmonie het ultieme doel.


Aangezien een foto meer zegt dan duizend woorden heb ik een beknopte fotografische rondleiding op m'n FaceBook-pagina gezet. Klik HIER.